Borrell: Bosna Hersek’te ülke bütünlüğünü bozmaya yönelik faaliyetler yürütülüyor

Resim

Avrupa Birliği ülkelerinin dışişleri bakanları Belarus, Batı Balkanlar, Sahel bölgesi, Etiyopya, Sudan ve Kıbrıs'taki Maraş konusunu ele almak için Brüksel’de bir araya geldi. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, toplantının önemli konularından birinin Batı Balkanlar, özellikle de Bosna-Hersek olacağını bildirdi.

Borrell, Bosna Hersek’de ülke bütünlüğünü bozmayı ve AB’ye üyelik yolunu tehlikeye atmayı amaçlayan faaliyetlerin yürütüldüğünü söyledi.

Borell, “Ancak bugünkü toplantının en önemli konusu Belarus’taki mevcut durum ve göçmenlere davranış biçimi olacaktır. İnsanların refahını ve hareket kabiliyetini etkilemesinden dolayı yaptırımların her zaman bir etkisi olmuştur. Bu nedenle de bugün Belarus’a yönelik yeni bir yaptırım paketinin onaylanacağını umut ediyorum” dedi.

Geçen hafta Bosna Hersek’te bulunan Avrupa Parlamentosu üyeleri Tineke Strik ve Dietmar Köster, AB üye ülkelerinin Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyesi ve SNSD lideri Milorad Dodik’e finansal yaptırım uygulanması konusunda bazı kararlar alacaklarını umut ediyoruz diye belirttiler.

Bu içerik 15.11.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 66 kez okundu.