Borrel Üsküp'teki AGİT toplantısına gelecek ancak Lavrov ile görüşmeyecek

Resim
Avrupa Diplomasisi Başkanı Josep Borrel, bugün Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) toplantısı için Üsküp'e gideceğini ancak Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşmeyeceğini söyledi.
Brüksel'de, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba ile beraber bir basın toplantısı düzenleyen Borrel, AB genel merkezinin AGİT Konseyi'nde boş kalmasını istemediğini de belirtti.
Borrel, resmi yemeğe katılacağını ancak daha sonra Brüksel'deki diğer toplantılar nedeniyle hızla geri dönmek zorunda olduğunu açıkladı.
AB'nin dış politika ve güvenlikten sorumlu yüksek temsilcisi, Ukrayna'daki savaş nedeniyle Rusya'ya yönelik yeni Avrupa yaptırımlarına ilişkin ana çalışmanın tamamlandığını duyurdu ve ilgili kararın Aralık ayında alınacağını umduğunu ifade etti.
Konuşmasının devamında Borrel, “AB'de Ukrayna'daki savaştan kaynaklanan bir yorgunluk belirtisi görmüyorum, Herkes endişeli ve Ukraynalıların başarılarını takdir ediyor. Kendimizin yorulmasına izin vermemeliyiz,” yorumunu yaptı.
Borrel konuşmasında ayrıca, AB'nin Ukrayna'ya yaptığı toplam yardımın şimdiden 27 milyar avroya ulaştığına dikkat çekti.

 

Bu içerik 28.11.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 18 kez okundu.