Borjana Krišto: Bosna Hersek’e AB'den gelen 'yeşil ışık' bizi birleştirecek ve rüzgârı arkamıza alacağız


Bosna Hersek Bakanlar Kurulu Başkanı Borjana Krišto, Večernji list'e verdiği röportajda, AB’ye katılım müzakerelerinin Mart ayında başlatılması için Brüksel’den "yeşil ışık" alma olasılığı konusunda iyimser olduğuna dikkat çekti.

Krišto, yılın başında kara para aklama ve terörün finansmanı ile mücadele, kamu hizmeti ve Bosna Hersek Yüksek Yargı ve Savcılık Konseyi alanlarında önemli düzenlemelerin kabul edildiğini hatırlattı. Ayrıca, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in geçen yıl Kasım ayında Bosna Hersek'e yaptığı ziyarette sunduğu reform taslağı ve büyüme planını uygulayacak olan ekip üzerinde de mutabakata varıldı.

Geçtiğimiz yıl yapılanlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Krišto, Bosna Hersek Bakanlar Kurulu'nun Avrupa Birliği'nin 14 temel önceliği olan 8+1 koşullarından gerekli reformları yerine getirmeye odaklandığına dikkat çekti.

Bunun yanı sıra Krišto 13 kanun tasarısının kabul edilerek meclis sürecine sunulduğunu hatırlattı. Bosna Hersek Bakanlar Kurulu Başkanı, bölgesel ve uluslararası işbirliği konusunda çalıştık ve çok sayıda ikili toplantı ve uluslararası faaliyet aracılığıyla bölgesel diyaloğu yeniledik, Avrupa Birliği kurumlarının temsilcileriyle işbirliğini yoğunlaştırdık dedi.

Kaynak : https://www.vijesti.ba/clanak/628735/zeleno-svjetlo-za-ulazak-u-eu-ujedinit-ce-nas-i-dati-vjetar-u-ledja-za-pozitivne-promjene (Erişim tarihi, 29.01.2024)

Bu içerik 29.01.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 20 kez okundu.