Borisov ve Goranov hakkında bilgi aktarımından sonra Bojkov ve ailesine koruma ekibi atandı

Resim
İşadamı Vasil Bojkov iki gündür kendisinе karşı uygulanan gasp süreci hakkında savcılığa bilgi aktarımında bulundu. Bunun neticesinde kendisine ve ailesine koruma ekibi atandı. Bunu avukatı Georgi Gatev duyurdu. Gatev tarafından ilave koruma olarak adlandırılan bu ekip Bojkov ve ilintili olan ailesini koruyacak. Gatev bunun savcılık talimatı ile devreye girdiğini belirtti. Ayrıca avukatı, Bojkov’un bu konu hakkındaki yaklaşımı aylar öncesine dayanmakta ve o bilgi vermeye ve şahitlik etmeye hazır olduğunu daha Dubai’de bulunduğu sürede dile getirdiğini söyledi.
Gatev. “Gerçek şu ki artık kendisine fiziki bir koruma tayin edildi; çünkü olası bir tehlike var, gördüğünüz gibi bu kendi sağlığını ve ailesini kapsıyor. Bu konuda olası böyle bilgiler var ve bu önlemler buna istinaden alınıyor. Şu andan itibaren onun güvenliği ile ilgili önlemler alınması noktasında talimat bulunmakta. O korkmuyor, ama her normal insan gibi bazı endişeleri var. Nasıl bir dünyada yaşadığımızı görüyorsunuz. Kim emin olabilir ki?” ifadelerini kullandı.
Avukatına göre iki gündür süren sorgulama sürecinde Bojkov, daha önce söylediği, Boyko Borisov ve o dönemin Maliye Bakanı Vladislav Goranov’a 60 milyon leva rüşvet verdiğini teyit etti. Verilme sebebini ise onun sahip olduğu kumar işi ile ilgili devlet tarafından rahatsız edilmemesi olarak açıkladı.
Gün içerisinde işadamının başka bir avukatı Stoyan Baumayer- btv televizyonunda, Bojkov’un “Magnitski” yaptırım listesinden çıkarılması için Amerika makamlarına bir sürü delil ve dosya sunulduğunu açıkladı. Onlardan Bulgaristan kumar ve oyun yasalarındaki değişikliğin kendisince değil o günün iktidarı tarafından isteyerek yapıldığı hakkında olduğunu söyledi.
Ayrıca işadamının Bulgaristan’a dönüşü hakkında var olan bilgi kirliliği de devam etmekte. Kendisi ve avukatları gönüllü döndüğünü ifade ederken, gün içerisinde savcılık zorunlu bir dönüş yaptığına dair belge gösterdi.
 
Bu içerik 30.08.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 30 kez okundu.