Borisov muhalefetin başarısız güvenoyu girişiminden sonra: “Asıl dram başbakanlık dönem değişikliğinde gelecek. Toplum hala var olanı daha iyi bir şey ile değiştirmeye hazır değil” dedi

Resim“Asıl dram dönem değişikliğinde gelecek.” GERB lideri Boyko Borisov muhalefetin hükümete yönelik güvenoyu oylamasının reddedilmesinden sonra bu şekilde konuştu. Aralık ayında anayasa değişikliği için 6 ve 15 olmak üzere çok önemli iki tarih olduğunu vurguladı. Borisov, “Bu bizi o zamana kadar zorunlu olarak bir arada tutacak” dedi.
İfadesine göre hükümetin kalması DD ve DB’nin birlikte basının önüne güzel haberler çıkarmalarına değil bütün sektörlerde güzel işler yaptıklarını anlamalarına bağlıdır. Eğer bizi birleştiren konulardan ziyade sorun teşkil edecek şeyleri aramaya devam edilirse bu birlikteliğin dağılması en iyisi ve yeni görüşmelere, yeni seçime gidilmesi doğru diye düşünüyor kendisi.
“Hükümetin kurulmasında bu birlikteliği beraber oluşturduk, geçmeyen güvenoyu bizim açımızdan ve bizi destekleyenlerle beraber bir başarıdır” dedi Borisov. O’na göre toplum var olan hükümeti daha iyi bir seçenekle değiştirmek için hazır değil.

Bu içerik 22.11.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 49 kez okundu.