Borisov düşündü ve dokunulmazlığından vazgeçtiğini açıkladı

Resim
GERB lideri Boyko Borisov Millet Meclisi’nin koridorlarında dokunulmazlığından vazgeçeceğini açıkladı. Dokunulmazlığı artık görevden alınan eski Başsavcı İvan Geşev tarafından “Barselonageyt” soruşturması kapsamında suçlu şüphesiyle istenmişti. Şimdiye kadar Borisov ısrarla dokunulmazlığından vazgeçmiyor hatta parlamentoda muhalefetten destek alarak kendini koruyordu. Hatta ilk olarak 5 Temmuz sabahı Geşev’in okul arkadaşlarına dokunulmazlığını vermeyeceğini söylemişti.
Bir saat sonra tutumu değişti. “Herşeye rağmen benim adım Boyko Borisov. Dokunulmazlığımdan vazgeçeceğim. Şantaja ve gözdağına kurban olmayacağım” dedi Borisov kendisine ilave soru sorulması için imkân tanımadı.
Bir ayı aşkın bir süredir Borisov, dokunulmazlığından vazgeçmeyeceğini tekrarlıyordu; çünkü Geşev tarafından “Barselonageyt” konusunda aktif bir çalışma yapıldığını görüyordu, ilaveten buna nispet olarak parlamentoda, Başsavcının soruşturmaya tabi olabilmesi için kanun değişikliği yapıldı. Bu sürecin neticesinde Borisov eski Başsavcı Geşev’in tavırlarının yeni açıkladığı siyasi proje ve emellerine bir zemin olduğunu söyledi. Geşev siyasi projesini yeni duyurmuştu.

Bu içerik 05.07.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 77 kez okundu.