Borisov 1 Mart’ta kabine hazır oluncaya kadar konuşmayacak

Resim
Eski Başbakan ve şu anda GERB partisinin lideri ve milletvekili çalışma görüşmeleri baharda rotasyon gerçekleşinceye kadar devam edeceğini ifade etti. Yarından itibaren görüşmelere Başbakan Nikolay Denkov ve Başbakan yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Mariya Gabriel de katılarak bakanları, bakan yardımcılarını, valileri değerlendirmeye alacaklarını ve 6 Mart’ta Cumhurbaşkanı Rumen Radev’in yanına hazır kabine ile gideceklerini muhabirlerin önünde söyledi.
Borisov bu birliktelikte yer alan oluşumların başkanları anlaştı ve basını herşey hazır olunca haberdar edeceklerini belirtti.
O yine şu anda Başbakan yardımcısı ve Dışişleri Bakanı olan Mariya Gabriel’in dışında bir Başbakan adayı teklif etmeyeceklerinin altını çizdi.
Rotasyonun gerçekleşmesi için çok net kuralların olduğunu ve bu birliktelikte temel isimlerin Denkov/Gabriel olduğunu, yeni isimler için konuşulmaması gerektiğini ve yine ani manevralar yapılmamasını herşeyin dikkatli ve yumuşak dokunuşla gerçekleşmesi için davette bulundu.
Borisov eğer DD-DB oluşumları mevcut Maliye Bakanının göreve devam etmesini isterlerse GERB’in desteklemeye devam edeceklerini belirtti.  Ancak rotasyon sonrası Mariya Gabriel hükümetinde, Asen Vasilev’in Başbakan yardımcısı olup olmayacağı ile ilgili cevap vermedi.
 
Bu içerik 10.01.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 23 kez okundu.