Borisov, kabine için B planını açıkladı. Büyük sürpriz


ResimBorisov’un basına verdiği demeçten anlaşıldığı üzere ‘Değişim’ koalisyonunun ilk iki siyasi güç arasında bir kabine kurmayı inatla reddetmesi doğrultusunda hükûmeti kurmak için seçimi birinci sırada tamamlayan Bulgaristan’ın Avrupalı Geleceği için Vatandaşlar Girişimi (GERB) ile Demokratik Güçler Birliği (SDS) partilerinden oluşan ittifak, Değişime Devam-Demokratik Bulgaristan (PP-DB) ittifakı olmadan bile hükûmeti kurma seçeneği arayışına girişecek. Borisov, GERB ve SDS ittifakının 49. Ulusal Meclis’te Vızrajdane (Uyanış) Partisi, Hak ve Özgürlükler Hareketi (DPS), Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) ve Böyle Bir Halk Var (İTN) gibi diğer partilerle müzakere masasına oturup oturmayacağına da açıklık getirdi.
Borisov’un açıklamaları şöyledir:
“Parlamentodaki diğer partiler tarafından desteklenen meseleler de dâhil olmak üzere GERB-SDS ve PP-DB kabinesinin, en istikrarlı Avrupa-Atlantik hükûmeti olduğuna inanıyorum. İstikrarlı bir hükûmete sahip olmak için her türlü çabayı ortaya koyuyorum ve buna devam da edeceğim. PP-DB ittifakının birçok lideri var, koalisyonu kurma yetkisini üstlendiğimizde ve resmî görüşmeler için masaya oturduğumuzda bir sonuca varacağız. Biz siyasi güç olarak hem kolektif hem de bireysel olarak sorumluluklarımızın farkındayız. Ama en büyük endişemiz, devletin gerçekten iflas etmesidir ki, bütçe bunu açıkça göstermektedir.”
Borisov’un açıklamalarına göre, GERB-SDS ittifakının meclisteki diğer partilerle temas noktalarına sahip birçok meselesi mevcut olmakla birlikte, GERB’in başbakan için farklı seçenekleri de hazır.

Bu içerik 23.04.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 131 kez okundu.