Borisov, DD-DB oluşumunun gönderdiği muhtırayı reddetti ve seçimi işaret etti

Resim
GERB lideri Boyko Borisov Çarşamba günü PP-DB tarafından önerilen hükümetin rotasyonu ve 2024 yılı sonuna kadar yapılacak reformlara ilişkin muhtırayı reddetti. Partisinin, Dışişleri Bakanlığını elinde tutmasında ısrar ettiğini ve GERB ile PP-DB’nin personel atamalarında siyasi sorumluluğu paylaşmasını istemediğini, HÖH’ten birilerini göreve getirmek isterlerse bunun GERB’in sorumluluğunda olacağını belirtti.
Borisov, “Bana göre (muhtıranın) ilk on satırında yazdıklarına bakılırsa, ikisi bir arada seçimler bu koalisyon olmayan birlikteliğin mantıklı sonucudur” dedi.
Bir gün önce PP-DB liderleri, GERB ile belge üzerinde bir anlaşmaya varamazlarsa ve bu bir anlaşmaya dönüşmezse, alternatifin seçimler olduğunu söylediler.
“Bana herhangi bir muhtıra ulaşmadı. Ben de okumadım. Böyle bir belgenin hukuki açıdan nasıl durduğuna bakılmalı” dedi Borisov. PP-DB liderleri ise belgenin daha Salı günü partnerlerine gönderildiğini söyledi.
Borisov’a göre PP-DB’nin muhtıra hamlesi olgunlaşmamış bir adım ve böyle bir belgenin çalışma komisyonları tarafından hazırlanması gerektiğini sözlerine ekledi.
“Bunu zamanında Reform Bloğu ile biz bir ay boyunca üzerinde çalışarak yapardık ve bu süre zarfında bizim ve onların ekipleri bunu hazırlardı. Böyle bir belge hazır olduğunda imzaya sunulurdu”.
GERB lideri, Maria Gabriel’in kendisine telefonda muhtıranın ilk birkaç cümlesini okuduğunu, ancak devamı ile ilgilenmediği için onu durdurduğunu açıkladı.
Borisov “Dışişleri bakanlığı görevi, GERB'in uğruna savaştığı ve uzlaşmaya vardığı tek bakanlıktır. İkinci parti olmalarına rağmen Denkov’un Başbakan olması için uzlaşmaya vardık ve diğer tüm bakanlıklar onların” dedi
Kiril Petkov çarşamba sabahı yaptığı açıklamada PP-DB’nin karşı önerisinin Maria Gabriel’in Başbakan ve Avrupa işlerinden sorumlu bakan olması olduğunu duyurdu.

Bu içerik 21.02.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 41 kez okundu.