Bölgedeki kriz Bulgar ordusunun modernizasyonunun hızlandırılmasını gerektiriyor

Resim

Cumhurbaşkanı Rumen Radev’in başkanlığında toplanan Ulusal Güvenlik Danışma Kurulu’nun oturumunun odağında Ukrayna krizi ve Bulgar silahlı kuvvetlerinin durumu yer aldı. Toplantıya Başbakan Kiril Petkov, Savunma Bakanı Stefan Yanev, İçişleri Bakanı Boyko Raşkov, Dışişleri Bakanı Teodora Gençovska, Meclis Başkanı Nikola Minçev, DANS Başkanı Plamen Tonçev ve Meclis Grup Başkanları katıldı.
Oturumda Karadeniz bölgesinde artan gerilim ele alındı, uluslararası terör ve göç akışlarının ülke için ciddi sorunlar oluşturduğu belirtildi. Bunlarla beraber Bulgar Ordusunun modernleşme hızının yeterli olmadığı, yıllardır süren personel sıkıntısının çabalara rağmen aşılamadığı,  Silahlı Kuvvetlere yeni bir savaş uçağının teslimatında yaşanan gecikme konuları ele alındı. Bu bağlamda Bulgar Ordusuna modern teknolojilere uygun yatırım programı geliştirilmesinin gerekli olduğuna karar verildi. Diğer öneriler ise 2023 yılından itibaren savunma harcamalarının ve askerlik mesleğine ilginin artırılması olarak öne çıktı.

Kaynak:https://bnr.bg/tr/post/101601773/bolgedeki-kriz-bulgar-ordusunun-modernizasyonunun-hizlandirilmasini-gerektiriyor (Erişim tarihi, 16. 02. 2022) 

 

Bu içerik 15.02.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 86 kez okundu.