Blinken: ABD, Güney Kıbrıs ile iş birliğini derinleştirmeyi taahhüt etti

Resim
ABD Dışişleri Bakanı Antony J. Blinken salı günü Washington DC'de Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanı Ioannis Kasoulides ile bir araya geldi.  Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ned Price'ın yaptığı açıklamaya göre: Blinken, Kasoulides'in Dışişleri Bakanlığı'na dönüşünü tebrik etti. Ayrıca Washington'un Yunanistan ve İsrail ile 3+1 mekanizması da dahil olmak üzere Güney Kıbrıs ile iş birliğini derinleştirme taahhüdünü yineledi.
Bununla birlikte, görüşmelerde; Ukrayna'nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü destekleyen eylemlerin koordinasyonunun önemi de dahil olmak üzere bir dizi ikili ve bölgesel konu hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.  
İkili ayrıca, yakında imzalanacak Bilim ve Teknoloji Anlaşması yoluyla iklim değişikliği ve gelişen teknoloji gibi konularda bilimsel iş birliğini artırmanın önemini vurguladı.
Açıklamada, "Bakan, adayı tüm Kıbrıs adasının yararına olacak şekilde siyasi eşitliğe sahip iki bölgeli, iki toplumlu bir federasyon olarak yeniden birleştirmeye yönelik Güney Kıbrıs liderliğindeki, BM'nin kolaylaştırdığı çabalara ABD desteğinin devam ettiğini ifade etti" denildi.
Bu konu üzerine bir tweet atan Kasoulides, ABD'ye yaptığı iş ziyaretinin Blinken ile "mükemmel" bir görüşme ile başladığını söyledi.

Kaynak: https://www.ekathimerini.com/news/1176711/blinken-us-committed-to-deepening-cooperation-with-cyprus/ (Erişim tarihi, 02.02.2022)

Bu içerik 02.02.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 78 kez okundu.