Binler Müftü Ahmet Mete’yi uğurladı

Resim

57 yaşında vefat eden İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, 15 Temmuz Cuma günü yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

İskeçe Sünne Mahallesi'ndeki evinin önünde toplanan binlerce kişiyle Mete için dua edildi, helallik alındı. Mete'nin tabutu, tekbirlerle omuzlar üzerinde taşınarak 2007'den beri görev yaptığı İskeçe Müftülüğüne getirildi. Mete'yi son yolculuğuna uğurlamak üzere İskeçe'ye gelen TBMM Başkanı Mustafa Şentop, burada yaptığı konuşmada, kendisini uzun yıllardır tanıdığını belirterek, Mete'nin Batı Trakya Türk Azınlığı için verdiği hizmetleri anlattı. Mete'nin naaşı, yapılan merasimin ardından omuzlarda taşınarak İskeçe'deki Aşağı Mahalle Mezarlığı'na getirildi.

Cenaze törenine Mete'nin ailesi ve yakınları, TBMM Başkanı Şentop, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak ve beraberindeki heyet, MHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Bulgaristan Başmüftüsü Mustafa Hacı Aliş, Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, Türkiye’nin Selanik Başkonsolosu Efe Ceylan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan katıldı.

Cenaze töreninde ayrıca Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe milletvekilleri Hüseyin Zeybek ile Burhan Baran, Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Batı Trakya Türklerinin sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, Türkiye’deki Batı Trakya Türklerine ait derneklerin başkan ve yöneticileri, İskeçe Müftülüğü din görevlileri ve yaklaşık 10 bin Batı Trakyalı Türk yer aldı.

Şentop, mezarlıkta yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selam ve taziyelerini iletti. Mete'nin Batı Trakyalı Türk azınlık için çok sayıda hizmetinin bulunduğunu belirten Şentop, "Buradaki o büyük kalabalık, kendisinin hüsnühaline, Müslümanlığına, şuurlu bir dava adamı oluşuna şehadet ediyor. Biz de şahit olduk. Ölünceye kadar da bu şehadetimizi muhafaza edeceğiz." dedi. Şentop, Türkiye'nin, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın durumunu ve sorunlarını da yakından takip ettiğini vurguladı.

Törende Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif de bir konuşma yaptı. Cenaze namazını kıldıran Erbaş törendeki büyük kalabalığa dikkati çekerek, "Bizler de musallaya gelip böyle namazımız kılındığında, namazımızın kalabalık cemaatlerle kılınmasını Rabb'im nasip eylesin." diye konuştu.

Mete'nin naaşı, kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Kaynak: https://gundemgazetesi.com/detayh.php?id=14116 (Erişim tarihi,  18.07.2022)

Bu içerik 16.07.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 65 kez okundu.