“BHRT ulaştı: Polis teşkilatlarına 11 Temmuz’da Srebrenica’da olası olaylarla ilgili raporlar geldi.”

Resim

11 Temmuz’da, Srebrenica’da yaşanan soykırımın yıldönümündeki anma törenleri için güvenlik önlemleri bu yıl şimdiye kadarki en üst seviyeye çıkarıldı. BHT1’in edindiği bilgilere göre, güvenlik birimleri olası bir olay için bir plan hazırladı.

Resim

Bilgi alışverişinde bulunan güvenlik birimleri, bu yıl da Srebrenica’da her şeyin yolunda gitmesi için bütün çabayı gösterdiklerini vurgulayarak, hareket yollarını kontrol edip durum değerlendirmesinde bulunuyor.

Özerk Sırp Cumhuriyeti Polis İşleri Bakanlığı’nın “Srebrenica 2021” eylem genel merkezi, Bosna-Hersek’teki güvenlik teşkilatlarını bu yıl Srebrenica’daki soykırımın anılması sırasında meydana gelebilecek olası provokasyonlar hakkında bilgilendirdi. Güvenlik birimlerine dayanan güvenilir bir kaynak, BHRT’ye genel hususların yanı sıra, hangi şehirlerde kimlerin olay çıkarabileceği konusunda hazırlık yapıldığını doğruladı.

Özerk Sırp Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı, Srebrenica’da olası taşkınlıklar hakkında bilgi vermedi. Bakan Lukač BHT1’e verdiği demeçte, Özerk Sırp Cumhuriyeti polisinin önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Srebrenica’da her şeyin yolunda gitmesini sağlamak için azami çabayı sarf ettiğini ve çalıştığını söyledi. Bosna-Hersek Polis Teşkilâtları Koordinasyon Müdürlüğü, güvenlik önlemlerinin en üst düzeye çıkarıldığına, fakat yine de Srebrenica’da olabilecek olası güvenlik tehditlerine ilişkin alınan tüm bilgilerin kapsamlı bir şekilde kontrol edilip değerlendirildiğine dikkat çekiyor.

Polis teşkilatları, Srebrenica’da güvenlik önlemlerinin şimdiye kadarki en üst düzeye çıkarılmasının sebepleri hakkında çok fazla konuşmak istemese de, BHT1 için güvenlik teşkilatından gelen gizli bir kaynak, olası bir olay sebebiyle güvenlik önlemlerinin de arttırıldığını doğruladı. Bu kararın alınmasında yakın zamanda Srebrenica’da soykırım kararını kabul eden Karadağ heyetinin bölgeye gelmesinin etkili olduğu anlaşılmaktadır.

Bu içerik 07.07.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 105 kez okundu.