Belgrad metrosunun inşasına bazı vatandaşların protestolarına rağmen başlandı

Resim
Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da ilk metro hattının inşasına başlanıyor. Maliye Bakanı Sinişa Mali'nin Sırbistan için tarihi bir gün olarak değerlendirdiği metro inşaatı, Makişko Polye'den başlıyor.
Belgrad Belediye Başkan Yardımcısı Goran Vesiç, metronun nerelerden geçeceğini planlamak için deneyimli yabancı uzmanların görüşlerinin alındığını söyledi. Ancak hat üzerindeki su kaynaklarının risk altında olduğunu düşünen vatandaşlar, metro inşaatını protesto ediyor.
2018'deki Belgrad yerel seçim kampanyasında vadettikleri metro sözünü yerine getirdiklerini ifade eden Vesiç, metro inşaatının 50 yıldır planlandığı halde başarılamadığını vurguladı.
Belgrad'daki İnşaat Mühendisliği Fakültesi’nin Belgrad metrosunun yapımından çekilmesi ile ilgili sorular yöneltilen Vesiç, "Uzman sadece yerli olmak zorunda değil, yabancı da olabilir. Güzergahların tasarımına metro yapımı konusunda uzmanlar katıldı." dedi.
Metro ile ilgili en büyük tartışma inşaat alanının Belgrad'ın su kaynağına yakın olması nedeniyle yaşanıyor. Geçtiğimiz yıl Aralık ayında mimar Draoljub Bakiç bu konuda "Belgrad, Avrupa'da musluktan su içtiğiniz birkaç başkentten biri ve şimdi orada bir şey inşa etmeyi planlıyorsunuz, bu tamamen delilik," demişti.

Kaynak: https://www.kisa.link/PwMQ (Erişim tarihi, 24.11.2021)

 

Bu içerik 21.11.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 62 kez okundu.