Belgrad Belediyesi, kentin toplu ulaşımından sorumlu olan Türk şirketi Kentkart ile olan sözleşmesini feshetti: Şirket, belediyenin rüşvet teklifini reddetmiş ve tehdit edilmişti

Resim
Belgrad Belediye Meclisi, belediyenin Türk şirketi Kentkart ile olan sözleşmesini tek taraflı olarak feshetme kararı aldı. Kentkart şirketi, Belgrad’daki toplu ulaşımın bilet sistemini düzenlemekteydi. 57 meclis üyesi karar lehine oy kullanırken 2 üye karşı oy kullandı ve 11 üye oylamaya katılmadı. Karar, kentteki toplu ulaşımın “büyük bir yalan” olduğunu söyleyen Belgrad Belediye Başkanı Aleksandar Şapiç tarafından duyuruldu.

Geçtiğimiz hafta Belgrad Belediye Başkanı Aleksandar Şapiç’in özel kaleminin, Kentkart yetkililerinden mevcut sözleşmenin karşılıklı olarak feshedilmesini talep ettiği, sonrasında göstermelik bir ihale açılarak ihalenin sözleşmeden daha uygun şartlarla tekrar Kentkart’a verileceği güvencesinin iletildiği, fakat Kentkart’ın bu teklifi reddettiği; teklifin reddedilmesinin ardından belediye başkanının özel kaleminin bir şirket yetkilisini tehdit ettiği anlaşılan telefon görüşmelerinin kayıtları ortaya çıkmıştı. Belediye Başkanı Aleksandar Şapiç ve özel kalemi Nenad Milanoviç suçlamalara yönelik bir yorumda bulunmaktan kaçınmış, muhalefetteki Özgürlük ve Adalet Partisi ise belediye başkanının istifasını istemişti.

Kaynak:https://n1info.rs/english/news/belgrade-councilors-vote-to-terminate-contract-with-kentkart/ (Erişim tarihi,  19.04.2023)
Bu içerik 13.04.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 96 kez okundu.