“Beleri meselesi" ile ilgili olarak Atina’dan, Arnavut makamlarına mesaj: Görevini yerine getirme hakkını elinden almaya devam ediyorsunuz

Resim

Atina'nın tepkisi, Himara'nın seçilmiş belediye başkanı Fredi Beleri'nin seçimlerde aktif yolsuzluk suçlamasıyla Özel Yolsuzluk ve Organize Suçlar Mahkemesi'ne sevk edildiğinin öğrenilmesinden birkaç saat sonra hemen geldi.

Yunan basını, Yunan diplomatik kaynaklarına göre, Dışişleri Bakanlığı'nın davanın gelişimini yakından izlediğini ve Yunanistan'ın uluslararası ve Avrupalı ​​ortaklarını bilgilendirmeye devam ettiğini bildirdi.

Onların iddiasına göre, "Avrupa Birliği'ne aday bir ülke olarak Arnavutluk Beleri ile ilgili olarak kesinlikle saygı göstermesi gereken" masumiyet karinesi ve adil yargılanma hakkını ihlal etmektedir.

"Aynı zamanda Arnavut makamları, Beleri’yi siyasi olarak yemin etme ve Himara vatandaşları tarafından kendisine verilen görevleri yerine getirme hakkından mahrum etmeye devam ediyor. Yunanistan Dışişleri Bakanı Giorgos Gerapetritis bugün Arnavut mevkidaşı ile yaptığı telefon görüşmesinde tüm bu konuları gündeme getirdi."

Kaynak: https://www.balkanweb.com/athina-zyrtare-per-ceshtjen-beleri-mesazh-autoriteteve-shqiptare-po-vijoni-ti-hiqni-te-drejten-e-ushtrimit-te-detyres/ (Erişim tarihi 02.08.2023)

Bu içerik 01.08.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 36 kez okundu.