Begaj, Türkiye Dışişleri Bakanı’nı ağırladı, Türkiye’nin Kosova entegrasyonuna verdiği desteği övdü

Resim

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bajram Begaj, bugün Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ı kabul etti.

Arnavutluk Devlet Başkanı, Türk diplomatla iki ülke arasındaki ilişkiler ve bölgesel gelişmeler hakkında konuştu.

Cumhurbaşkanı Begaj, Arnavutluk ve Türkiye’nin stratejik ortak olduklarını ve geleneksel olarak çok iyi bir dostluğa sahip olduklarını değerlendirdi. “Arnavut-Türk işbirliği her alanda verimli bir işbirliğidir” dedi.

Cumhurbaşkanı, deprem sonrası yeniden imar sürecinde Türkiye’nin Arnavutluk’a sunduğu yardımların yanı sıra ülkemizdeki diğer yatırımlar için de Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a teşekkürlerini iletti. Türkiye, Arnavutluk’un en büyük ekonomik ortakları arasında yer alıyor ve Türk yatırımları ülkemizde 15 binden fazla Arnavut’a istihdam sağlıyor.

Balkanlar’daki gelişmelere ilişkin Cumhurbaşkanı Begaj, şunları değerlendirdi: “Bölgesel işbirliği ve iyi komşuluk ilişkileri, Arnavutluk siyasetinin önemli dayanaklarıdır; bölgede barışı, güvenliği ve demokratik istikrarı garanti eder ve bölgenin Avrupa Birliği'ne entegrasyonunun önkoşullarındandır”.

Arnavutluk Cumhurbaşkanı, bölgenin barışı ve güvenliği açısından doğal ve tarihi bir ortak olarak Türkiye’nin Batı Balkanlar’daki rolünü ve katkısını takdir etti.

Ayrıca, Türkiye’nin Kosova’nın bölgesel ve küresel örgütlere entegrasyonu kapsamında sağladığı desteğin yanı sıra Kosova’nın daha fazla tanınmasına yönelik güçlü lobi faaliyetini de takdir etti.

Kaynak: https://telegrafi.com/begaj-pret-ministrin-e-jashtem-turk-vlereson-mbeshtetjen-qe-turqia-jep-per-integrimin-e-kosoves/ (Erişim tarihi, 29.01.2024).

Bu içerik 29.01.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 16 kez okundu.