Becirovic, 14 önceliğin yerine getirilmesi için eylem planının kabul edilmesini önerdi

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Üyesi Denis Becirovic, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı toplantısında Avrupa Birliği’nin Bosna Hersek’in üyeliği için talep ettiği on dört kilit önemdeki önceliğin gerçekleştirilmesi için eylem planı kabul edilmesini teklif etti.

Eylem planının görüşülmesini teklif eden Becirovic, bu şekilde Bosna Hersek kurumlarının eylem planında öngörülen yükümlülükleri Avrupa Komisyonunun öncelikleri çerçevesinde belirlenen takvimde yerine getirebileceklerini söyledi.
Resim
Becirovic'e göre bu öneri, AB üyeliği için çalışan bir mutabakata dönüştürülmesi gerektiğine dair açık bir mesaj veriyor.

Becirovic, "Avrupa Konseyi'nin Bosna Hersek'e aday statüsü verilmesine ilişkin 15 Aralık 2022 tarihli kararı güçlü bir teşviktir. Aynı zamanda bu karar, Bosna Hersek devleti ve hükümetin alt kademeleri için de bir zorunluluktur. AB'ye üyelik müzakerelerinin açılmasını sağlayacak reform süreçlerine hızla devam etmek gerek" dedi.

Becirovic son olarak da Avrupa Komisyonu'nun Bosna Hersek'in AB üyeliği talebine ilişkin 14 önceliğin yerine getirilmesine yönelik eylem planının hazırlanması ve kabul edilmesi, Bosna Hersek'in AB'ye entegrasyon sürecinde daha hızlı ilerleme için ön koşulları sağlayacağı kanısında olduğunu belirtti.

Bu içerik 27.03.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 34 kez okundu.