Bećirović ve Komšić Ukrayna'yı ziyaret ediyor

Resim
Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı konseyinin Boşnak üyesi Denis Bećirović ve konseyin Hırvat üyesi Željko Komšić, 23.08.2023 tarihinde Ukrayna'ya resmi bir ziyarette bulunuyor.
Cumhurbaşkanlığı konseyinin Boşnak üyesi Denis Bećirović’in, Ukrayna'nın başkenti Kiev’de Ukraynalı yetkililerle görüşeceği ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski tarafından oluşturulmuş bir diplomatik girişim ve uluslararası konferans olan Kırım Platformu’na katılacağı, Bećirović’in kendi sosyal medya hesabından duyuruldu.
Yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi: “Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı üyelerinden biri savaşın başlangıcından bu yana ilk kez Ukrayna'yı ziyaret ediyor. Ukrayna, bir buçuk yıldır Rusya'nın saldırganlığına karşı kendini savunuyor ve bu arada topraklarının büyük bir bölümünü özgürleştirmeyi ve sahada büyük ilerlemeler kaydetmeyi başardı. Bosna-Hersek, Ukrayna'ya desteğini bu şekilde göstermektedir.”
Savaşın başından itibaren Cumhurbaşkanı düzeyinde Bosna Hersek’ten Ukrayna’ya gerçekleştirilecek olan 23.08.2023 tarihindeki ilk resmi ziyarete, Cumhurbaşkanlığı konseyinin Boşnak üyesi Denis Bećirović ile birlikte konseyin Hırvat üyesi Željko Komšić de katılacak. Gerçekleştirilecek resmi ziyaret ile Bosna Hersek’in Ukrayna'ya desteği açık bir biçimde ifade edilmiş olacak.

 

Bu içerik 22.08.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 24 kez okundu.