Bećirović Fransa'nın Batı Balkanlar özel temsilcisiyle bir araya geldi

Resim
Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Üyesi Denis Bećirović, Fransa Cumhuriyeti'nin Batı Balkanlar özel temsilcisi René Troccaz ile görüştü. Toplantının ana konuları ise barış ve güvenliğin korunması oldu.
Toplantıda Bosna Hersek'teki mevcut siyasi durum ve güvenlik konuları tartışıldı. Fransa Cumhuriyeti'nin Batı Balkanlar Özel Temsilcisi René Troccaz, Fransa'nın Bosna Hersek'te barış ve güvenliği korumaya kararlı olduğunu söyledi. Ayrıca Troccaz, Fransa'nın Bosna Hersek'in güçlü bir ortağı olmaya devam ettiğini vurguladı.
Görüşme sırasında Bećirović, Bosna Hersek'i AB ve NATO'ya tam üyelik yolunda desteklediği için Fransa Cumhuriyeti'ne teşekkür etti. René Troccaz ise Batı Balkanlar'ın Avrupa Birliği'ne yakınlaşmasını desteklediğini söyledi. Troccaz, Fransa Cumhuriyeti'nin Batı Balkanlar bölgesindeki gündeminin yanı sıra, Berlin Süreci başta olmak üzere, bölgesel iş birliği girişimlerini dikkatle takip ettiğini vurguladı.
Ayrıca Bećirović ve Troccaz, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı üyelerinin Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Paris'te yaptığı toplantıyı da ele aldılar. Bećirović, Bosna Hersek'in bağımsızlığının, egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün korunmasına Macron'un destek sağladığını dile getirdi. Bećirović, Paris'te yapılan toplantıda Macron, Fransa Cumhuriyeti'nin Bosna Hersek entitelerinden biri olan RS entitesi yetkililerinin ayrımcılık politikasını desteklemediğini söyledi.
 
Bu içerik 05.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 13 kez okundu.