Bećirović: Dodik'in yalanlarına ve aldatmacalarına dur denmeli, devlet mülkiyeti Bosna Hersek'indir

Resim

Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı üyesi Denis Bećirović, Sırp Cumhuriyeti entitesi Başkanı Milorad Dodik'in devlet mülkiyetine ilişkin açıklamalarına yorum yaptı. Bećirović Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı'nın bir üyesi olarak, artık devlet mülkiyeti konusunda yalan ve aldatmacanın işe yaramayacağını açıkça vurgulamak zorunda olduğunu söyledi.
Bećirović, bu nedenle reddedilemez üç gerçeğin altını çizeceğim dedi. Bećirović birincisi, Bosna Hersek Anayasası temel ikilemi açıkça çözdü. Bosna Hersek bir devlettir, Sırp Cumhuriyeti entitesi, devlet içinde bir varlıktır. Devlet mülkiyeti, her yerde ait olduğu gibi, ülkemizde de devlete, Bosna Hersek’e aittir. Devlet mülkiyeti olmayan bir ülke yoktur, dedi.
Bećirović, bir diğer husus olan Eski Yugoslavya'nın Veraset Anlaşması'na göre, devlet mülkiyetinin Bosna Hersek'e verildiğine dikkat çekti.
Bećirović, "Dodik, Sırp Cumhuriyeti entitesi halkına yalan söylemeyi bırakıp nihayet gerçeği söylemeli. Veraset Anlaşması'nın A ekinde, Bosna Hersek devletinin, kendi topraklarında eski Yugoslayva Sosyal Federal Cumhuriyeti'nin mülkiyet sahibi olduğu açıkça ortaya konduğu inkar edilemez bir gerçektir. Bećirović ayrıca, uluslararası anlaşmada hiçbir yerde bu mülkün mirasçıları olarak ülkemizdeki entitelere veya daha alt düzeydeki hükümetlerden bahsedilmiyor" dedi.

Bu içerik 06.10.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 21 kez okundu.