Bećirović, Büyükelçi Reilly ile görüştü

Resim

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Boşnak üyesi Denis Bećirović, Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı’nın büyükelçisi Julian Reilly ile görüştü.

Bećirović, iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin iyi ve son derece dostane olduğunu söyledi. Bećirović, son Londra ziyaretinde Birleşik Krallık Başbakanı Rishi Sunak ile yaptığı görüşmede, barışa ve geleceğe yönelik ortak bağlılığın yanı sıra iki ülke arasındaki sağlam ikili işbirliği üzerinde durduklarını açıkladı. Ayrıca görüşme vesilesiyle de Büyükelçi Reilly'ye ve tüm Birleşik Krallık vatandaşlarına mutlu tatiller dileyip başarılı ve huzurlu bir 2024 yılı geçirmeleri temennisinde bulundu.

Büyükelçi Reilly, Birleşik Krallık'ın Avrupa ve Avrupa-Atlantik entegrasyonu yolunda Bosna-Hersek'i desteklediğini hatırlattı. Aynı zamanda Birleşik Krallık, Bosna Hersek'e özellikle de güvenlik ve savunma alanında önemli destek verdiğini belirtti.

Görüşmeciler, Bosna-Hersek'in demokratik, çok etnik yapıda ve Avrupa-Atlantik yolunda başka bir seçeneğinin olmadığı konusunda hemfikirdi. Etnik ve diğer ayrılıkçı politikalar ile Bosna Hersek devletine yönelik tehlikeli bir tehdit politikası başarısızlığa mahkumdur, ifadesinde bulundular.

Kaynak: https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna-i-hercegovina/becirovic-s-ambasadorom-reillyjem-opasna-politika-prijetnji-drzavi-bih-osudena-je-na-propast/526143 (Erişim tarihi, 28.12.2023)

Bu içerik 23.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 21 kez okundu.