Bećirović: “Annalena Baerbock Bosna Hersek’in çok iyi bir dostudur”

Resim
Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock 04.03.2024 tarihinde bir dizi temaslarda bulunmak amacıyla Bosna Hersek’e geldi. Saraybosna Uluslararası Havalimanı'na akşam saatlerinde gelen Dışişleri Bakanı’nı, Bosna Hersek Dışişleri Bakanlığı heyeti ve Almanya'nın Bosna Hersek Büyükelçisi Tomas Fičen karşılandı. Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı üyeleriyle toplantı yapmak amacıyla havalimanından hemen Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı'na geçti.
Yapılan görüşme vesilesiyle, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı üyesi Denis Bećirović, Alman bakanın Bosna Hersek’in büyük bir dostu olduğunu söyledi. Bećirović ayrıca; “Dün gece Sayın Alman Bakan Annalena Baerbock’u ağırladım ve ziyaretinin son derece önemli olduğunu, Almanya’nın Bosna Hersek devletine verdiği güçlü desteğin önemini vurguladım. Almanya’nın, Bosna Hersek'in bağımsızlığını ve egemenliğini kesin ve kayıtsız şartsız desteklemesi çok önemli.” dedi.
Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock’un Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı üyeleriyle yapacağı görüşmelerin dışında Bosna Hersek yüksek temsilcisi Christian Schmidt ile de bir görüşme yapması planlanıyor. Ayrıca, Annalena Baerbock, Saraybosna’da bulunduğu süre boyunca başta Başçarşı olmak üzere birçok tarihi yeri gezecek.
Annalena Baerbock son olarak Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Elmedin Konaković ile resmi temaslarda bulunarak Bosna Hersek gezisini tamamlayacak.
 

 

Bu içerik 05.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 16 kez okundu.