Batı Balkan ülkeleri liderlerinin Tiran’daki toplantısı sona erdi

Resim
Arnavutluk Başbakanı Rama’nın Batı Balkan ülkelerinin başkanlarıyla yaptığı gayriresmi görüşme sona erdi. Başkentte Villa 30’da gerçekleşen görüşme, 16 Ekim’de Arnavutluk’ta gerçekleştirilecek olan Berlin Süreci Zirvesi kapsamında gerçekleştirildi.
Görüşmeye Karadağ Başbakanı Dritan Abazoviç, Kuzey Makedonya Başbakanı Dimitar Kovacevski, Sırbistan Başbakanı Ana Brnabić ve Bosna Hersek Bakanlar Kurulu Başkanı Borjana Kristo katıldı.
Yunanistan’da başka bir faaliyette bulunan Kosova Başbakanı Albin Kurti ise toplantıya katılmadı. Başbakan Edi Rama’nın toplu çekilmiş bir fotoğrafa yer verdiği Facebook paylaşımı altında yer alan açıklaması şöyledir:
“Bugün, Avrupa Birliği’nin Genişleme ve Komşuluktan Sorumlu Komiseri Olivér Várhelyi, Karadağ Başbakanı Dritan Abazović, Kuzey Makedonya Başbakanı Dimitar Kovačevski ve Sırbistan Başbakanı Ana Brnabić ile Batı Balkanlar için AB’nin Yeni Mali ve Ekonomik Destek Planı konulu gayrı resmi toplantının ardından.”

Kaynak:https://telegrafi.com/perfundon-takimi-ne-tirane-udheheqesve-te-vendeve-te-ballkanit-perendimor-rama-publikon-fotografine-e-perbashket/ (Erişim tarihi, 17.07.2023)
Bu içerik 17.07.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 30 kez okundu.