Batı Attika ve Salamina'da yeni orman yangınları çıktı

Resim

Yunanistan ülkenin çeşitli bölgelerinde günlerdir orman yangınları ile mücadele ediyor. Şiddetli rüzgarlardan etkilenen itfaiye ekipleri, Çarşamba günü Atina çevresinde ve Salamina Adası’nda başlayan yeni yangınları kontrol altına almak için mücadele ediyor.
Atina'nın batısındaki Megara ve kentin eteklerindeki Penteli Dağı'nda, yerleşim yerlerine yayılan ve yüzlerce insanı tahliye etmeye mecbur bırakan yangını durdurmak için gece gündüz çalışılıyor. Ancak bu yangının ardından iki yeni yangın çıktı. Bölgede 34 araçla 95 itfaiyeci, yedi su bombacısı ve altı helikopter görev yaptı.
Salamina'nın ormanlık bir bölgesinde ayrı bir yangın başlaması ile birlikte yetkililer yerel sağlık kliniğinin boşaltılması ve antik Euripides bölgesinin Karaiskaki plajına doğru tahliye edilmesi talimatı verdi. Yangınla mücadele böylece hızla üç cepheye ayrıldı.
Yunanistan Sivil Koruma ve İklim Değişikliği Bakanı Christos Stylianides, “İklim değişikliğinin yarattığı nedenler ile birlikte, büyüyen yeni yangınlarımız var” dedi." Çalıştığımız koşullar son derece olumsuz. Rüzgârın hızı bazı bölgelerde saatte 110 kilometreyi (68 mil/saat) aştı.” ifadelerini kullandı.
Yunanistan bu hafta Batı Avrupa'daki ülkeleri vuran sıcak hava dalgasından etkilenmedi. Ancak itfaiye yetkilileri bu yaz haftalarca süren sıcak ve kuraklık koşullarının yanı sıra uzun vadeli sıcaklık artışlarının genel yangın riskini artırdığını söylüyor.
Yangın bölgelerinde yaralılar mevcut. Helikopterler, yangınla mücadele için banliyölerdeki evlerin yakınındaki açık hava tanklarına pompalanan suyu topladı.

Kaynak: https://www.ekathimerini.com/news/1189497/new-wildfires-break-out-in-west-attica-salamina/ (Erişim tarihi, 20.07.2022)

 

Bu içerik 20.07.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 79 kez okundu.