Basha: Stratejik ortaklarımızla hedeflerimiz aracılığıyla birbirimize bağlıyız

Demokrat Parti Genel Başkanı Lulzim Basha bugün yaptığı açıklamada, "DP'nin, Arnavutluk'un AB üyeliğinin ana hedeflerini birleştirdikleri stratejik ortaklarla çok yakın bir koordinasyona sahip olduğunu" söyledi.

Top News ile yaptığı röportajda Basha, "çözüm değil, sorun olan eski politikacılar, çünkü reformların yolunu kendi çıkarlarıyla çatıştığını görüyorlar" dedi.

"Avrupa-Atlantik faktörü ile aynı fikirdeyiz, çünkü Arnavutluk, Kosova ve bir bütün olarak Balkanlar'daki Arnavutluk faktörü açısından en büyük hedefi paylaşıyoruz. Mevcut hükümet ve onun koltuk değnekleri iki hafta önce yolsuzlukları/yolsuzluk yapanları affederek kamuoyu görüşüne ve aynı zamanda soruşturduğunuz SPAK'a olumsuz bir sinyal verirken, biz onları serbest bırakıyoruz."

Ilir Meta ile ilişkiler hakkında konuşan Basha, "Arnavutluk'un geleceği konusunda bölünmüş durumdayız" dedi.

"Arnavutluk'un değişmesini istiyoruz, onlar ise Arnavutluk'un böyle kalmasını istiyorlar, yolsuzluğun en üst düzeyde olduğu, ekonomiyi kontrol eden dört beş oligarkın olduğu, yargı üzerinde tam kontrole sahip bir parlamento, bir hükümet, Arnavutluk’u böyle istiyorlar. Bunun değişmesini istiyoruz ve vatandaşların da sağcısı ya da solcusu fark etmeksizin aynı şeyi istediğine inanıyoruz" dedi.

Basha, Meta'nın kendisine yönelttiği suçlamaları kurgu olarak değerlendirirken, "Ilir Meta, oy kaçakçılığı ve demokratların etkisi nedeniyle siyasi olarak varlığını sürdürebiliyor. Bu 11 yılda hiç kimse Edi Rama'dan Ilir Meta'dan daha fazla faydalanmadı. Özellikle, Dosya Otoritesi, kendilerinin ihbar ettiği I.M. casus dosyası üzerinde kulağının üstüne yatamaz. Ben kendi başıma bir adamım ve aynı isimde bir adamım ya da aynı isimde bir adamım ya da aynı isimde bir adamım /Telegrafi/.

Kaynak: https://telegrafi.com/basha-partneret-strategjike-na-bashkojne-objektivat/ (Erişim tarihi, 23.04.2024)

 

Bu içerik 23.04.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 16 kez okundu.