Başbakan Zaev Türk yatırımcılarına kapıların açık olduğunu ifade etti.

Ziyaret kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile akşam yemeğinde bir araya gelen Başbakan Zaev’in basın sözcüsü, iki ülke arasında birçok alanda artan işbirliğinin ele alındığını açıkladı.

Basın bildirisinde verilen bilgilere göre Başbakan Zaev görüşmede, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticarî ilişkilerin öneminden bahsetti, Kuzey Makedonya için Türk yatırımlarının önemli olduğunu ve bilhassa hazırlık aşamasında olan Serbest Ticaret Antlaşması’nın Türk yatırımcılarının önlerini daha fazla açacağını ifade etti ve bu yönde ticarî ilişkilerin ivme kazanacağını vurguladı.

NATO üyesi iki ülkenin liderinin terörle mücadele, bölgesel barış ve istikrar ile iyi komşuluk ilişkileri konularında ortak fikirlere sahip olduklarını dile getirdikleri bu buluşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kuzey Makedonya’nın iki ülke arasındaki güzel ilişki ve ortak tarihsel bağ nedeniyle Türk halkının gönlünde özel bir yer tuttuğunu ifade ettiği bildirildi. Bildiride, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın pandemiye rağmen iki ülke arasındaki ticaret hacminin iyi yönde ilerlediğini ve kendisinin Türk şirketlerini Kuzey Makedonya’da yatırım yapmaları yönünde teşvik ettiğini, hatta Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuzey Makedonya’yı desteklemeye devam edeceği yönünde de vurgu yaptığını ifade ettiği açıklandı.

Başbakan Zaev’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en kısa zamanda Kuzey Makedonya’yı ziyaret edeceği beklentisi içinde olduğu da açıklamalara eklendi.

Kaynak: https://www.slobodenpecat.mk/zaev-im-reche-bujrum-na-turskite-kompanii/ Erişim 07.06.2021

Bu içerik 07.06.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 81 kez okundu.