Başbakan Yardımcısı: “Kabine Euro’nun gecikmeksizin kabulü için çalışmaya kararlı”

ResimGeçici Başbakan Yardımcısı Atanas Pekanov Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Bulgaristan’ın Euro bölgesine katılımıyla ilgili koordinasyon biriminde değişiklik yapıldığını duyurdu ve hükümetin Euro bölgesine geçiş için gecikmeden çalışmaya kararlı olduğunu söyledi.

Geçici kabine göreve geldikten sonra Koordinasyon birimindeki değişikliklerin, yeni hükümetin kompozisyonunu yansıttığını açıkladı.

“Değişiklikler, geçiş hazırlığının daha iyi ve daha verimli bir şekilde yönetilmesini amaçlıyor. Amacımız, 1 Ocak 2024’te Euro’nun kabulüne yönelik ulusal plan üzerinde gecikmeden çalışmaya devam etmektir. Pekanov, “Tüm teknik süreçlerin gecikmeden devam etmesini sağlama sorumluluğumuz var” dedi.

Başbakan Yardımcısı ayrıca, Schengen bölgesi, Euro bölgesi ve Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü üyeliği de dahil olmak üzere AB ile yakın entegrasyonun Bulgaristan için kilit bir öncelik olmaya devam ettiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı, “Bunu gerçekleştirmek için Bulgaristan’ın yapacak çok işi var” dedi. Ayrıca koordinasyon kurulunda Maliye Bakanı ve Merkez Bankası Başkanı ile birlikte çalışacağını söyledi. Yedi çalışma grubunun belirli görevleri olacak ve Pekanov, makroekonomik analizler ve kamu maliyesinden sorumlu olacak. Bulgaristan’ın ekonomi politikasının Euro bölgesine girişten nasıl etkileneceğini araştıracak bir gruba başkanlık edecek.

Tüketici haklarıyla ilgili başka bir çalışma grubu, fiyatların levadan euroya geçişinde önemli bir role sahip olacak.

Pekanov, Euro geçişi için iletişim stratejisinin önümüzdeki haftalarda hazır olmasının beklendiğini ve tüketicinin korunmasına ve fiyat artışlarına ilişkin temelsiz korkuları çürütmeye dikkat edeceğini söyledi. Ayrıca Euro’nun kabulüne ilişkin tasarıyı hazırlayan çalışma grubu birkaç hafta içinde hazır olacak, diye ekledi.

“Euro geçişi Bulgaristan’ın çıkarına. Bu geçiş itibarı arttıracak, işletmelerin maliyetlerini düşürecek ve yatırım ortamını geliştirecek. Dünya ekonomik bir çalkantı yaşıyor ve bu süreçte çemberin dışında kalmaktansa AB’nin merkezinde olmak önemli ve bunun için çaba gösteriyoruz” dedi.

Bu içerik 31.08.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 92 kez okundu.