“Başbakan yangın mağdurları için destek tedbirlerini açıkladı”


Resim
Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis, orman yangılarından kaynaklı hasarları telafi etmek ve etkilenenleri desteklemek için bir dizi önlem paketi açıkladı.
Yangın mağdurlarının zararını tazmin için acil finansal destek paketlerinin oluşturulması ve mağdurların finansal yükümlülüklerinin geçici olarak askıya alınması bu kapsamda oluşturulan tedbirlerin başında geliyor. Hasar tazmini noktasında, yangın nedeniyle evini kaybedenler devletten 150 bin avroya kadar ödeme alabilecekken, diğer kayıplar için başvuranlar hasarlarının yüzde 70’i oranında tazminat alma hakkına sahip olacaklar. Bu kapsamda mağdurlar ödeme başvurularını “arogi.gov.gr” adresinden yapacak.
Bununla birlikte, yangından etkileneler, sosyal güvenlik ve vergi ödemeleriyle birlikte ENFIA emlak vergisinden muaf tutulacaklar. Öte yandan yangın nedeniyle arazilerinde ve ürünlerinde hasar oluşan çiftçiler devletten 4 bin avro alacaklar.
Ayrıca, Başbakan Mitsotakis, orman yangınlarının yaşandığı, Atina’nın kuzeyindeki Evia (Eğriboz) adasının yapılandırılmasını amaçlayan, harita mühendisi Stavros Benos tarafından koordine edilecek, bir harekât planını duyurdu. Bu bağlamda, restorasyon programı ada ekonomisin üretken temellerini yeniden inşa etmeye yönelik orta ve uzun vadeli planlar içeriyor.

Kaynak: https://www.ekathimerini.com/news/1166036/pm-unveils-suport-measures-for-fire-victims/ (Erişim tarihi: 10.08.2021)

Bu içerik 10.08.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 87 kez okundu.