Başbakan Rama: “Erdoğan olmasaydı birçok insan hayatını kaybederdi” dedi

Resim
Başbakan Edi Rama'nın iki gün önce Slovenya'da gerçekleştirilen 17. Bled Stratejik Forumu'ndaki konuşması Türk medyası tarafından da yorumlandı.

Arnavut hükümeti başkanı, Avrupa Birliği'ni Covid19 salgını döneminde destek eksikliği nedeniyle eleştirdi ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Arnavutluk'un bir arkadaşı olarak oynadığı rolü övdü. Edi Rama, aşı temini konusunda yardım almak için İstanbul'a yöneldiğini söyledi.

Rama, Slovenya’da yaptığı konuşmada: “Her konuşmanızda Balkanlar bizim yanımızda olsun, üçüncü şahısların müdahalesi olmasın diyorsunuz ama aşılar için Sırbistan Çin'e ve Rusya'ya döndü biz Türkiye'ye koştuk, Erdoğan olmasaydı daha çok canımız yanardı bu gerçek, umarım Avrupa yeterli dersi alır" dedi.

​​Türk medyası, Rama'nın Erdoğan olmasaydı Arnavutluk'ta daha fazla can kaybı olacağının altını çizerek Ankara'ya şükranlarını ifade etmesini takdir ediyor.

Bu arada Türk basınına göre Rama, Avrupa'nın "salgın sırasında utanç verici bir hata" yaptığını vurguladı ve Balkan bölgesinin unutulmamasını istedi.

Bu içerik 31.08.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 207 kez okundu.