Başbakan Petkov Belgrad'ı ziyaret etti, Sırp liderlerle bağlantı ve enerji iş birliğini görüştü

Resim

Başbakan Kiril Petkov’un Salı günü resmi ziyarette bulunduğu Belgrad’daki görüşmelerinin gündeminde bağlantı ve enerji işbirliği vardı. Sırp mevkidaşı Ana Brnabiç ile Belgrad’da yaptığı görüşme sonrasında Petkov, ekonomik kalkınmanın paralel olması, iki ülke arasında sinerji sağlanması ve bölge için maksimum bağlantının önemli olduğunu söyledi.
Petkov’un gündeminde Cumhurbaşkanı Alexander Vucic ve Parlamento lideri Ivica Daciç ile yapacağı görüşmeler de yer aldı. Heyette Enerji Bakanı Alexander Nikolov ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Vassil Georgiev yer alıyor.
Petkov, birlikte çok daha güçlü olacağız diyerek enerji sektöründe bağlantının büyük bir öncelik olacağını söyledi. Yunanistan-Bulgaristan Doğal Gaz Enterkonnektörünün Bulgaristan için bir öncelik olduğunu ve Azerbaycan’dan gelen sıvılaştırılmış gaz ve doğalgaza Sırbistan'ın doğrudan erişim sağlayacağını kaydetti.
Bulgaristan, Sırbistan, Kuzey Makedonya ve Yunanistan arasındaki bağlantının tek bir gaz piyasasına dönüşmesi gerektiğini söyleyen Petkov, tek bir gaz piyasasına sahip olmanın büyük bir potansiyeli olduğunu belirtti.
Başbakan Ana Brnabiç, hükümetinin ve kendisinin ikili ilişkileri daha da iyileştirmek için memnuniyetle çalışacağını söyledi. Sırp hükümet lideri, “Mükemmel ikili ilişkilerimiz var, ancak ticaret ve ekonomi alanında gelişmeye ihtiyaç var.” dedi. Ayrıca Belgrad'ı görev süresinin başlarında ziyaret ettiği başkentler arasına koyduğu için Petkov'a teşekkür etti. “Bizim için çok önemli” diye ekledi.

Kaynak: http://www.bta.bg/en/c/DF/id/2571536 (Erişim tarihi, 09.02.2022)

Bu içerik 08.02.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 70 kez okundu.