Başbakan Petkov, Rus diplomatların sınırdışı edilmesi hakkında konuştu: “Başkalarının Bulgaristan’ın iç işlerine müdahalesine izin vermeyeceğiz”

Resim

İki komşu ülke arasındaki gaz boru hattı inşaatını teftiş etmek için Yunanistan’a giden Başbakan Kiril Petkov geçtiğimiz günlerde on Rus diplomatın Bulgaristan’dan sınır dışı edilmesi hakkında konuştu. Petkov, Bulgaristan’ın çıkarlarını koruyacağını ve başkalarının ülkenin iç işlerine müdahale etmesine izin vermeyeceğini söyledi.

Büyükelçilik görevlilerinin Viyana Diplomatik Sözleşmesi ile bağdaşmayan eylemlerde bulundukları bilgisine sahip oldukları için istenmeyen kişi ilan edildikleri bilgisini veren Başbakan Petkov, sınır dışı edilen Rus diplomatların casus olduğu bilgisinin Bulgar servislerinden geldiğini, Bulgaristan’ın çıkarlarına karşı çalışan yabancı bir ülkeden casusları barındıramayacağını söyledi. Devlet Ulusal Güvenlik Dairesi’nin Bulgaristan’da bulunan yabancı ülkelerin casusları konusunda çok ciddi bir şekilde çalıştığını söyleyen Petkov “Artık Güç Bulgaristan’da” ifadelerini kullandı.

Sınır dışı edilen on diplomatın tümünün Bulgaristan’ı terk edip etmedikleri sorusuna içlerinden birinin okula giden bir çocuğu olduğu için istisna yapıldığını söyleyen Petkov, “Bu kişi için bir istisna yaptık; çünkü mesele saldırganlık göstermek değil.” dedi.

Pazartesi günü erken saatlerde, Sofya’daki Rusya Büyükelçiliği buradaki basın mensuplarına, on Rus diplomatın 72 saatlik süre içinde Bulgaristan’ı çoktan terk ettiğini söyledi.

Bu içerik 21.03.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 219 kez okundu.