Başbakan Kiril Petkov, Yunan mevkidaşı Kiriakos Miçotakis ile görüştü

Bulgaristan Başbakanı Kiril Petkov ile Yunan mevkidaşı Kiriakos Miçotakis arasında Sofya’da gerçekleştirilen görüşmeden sonra Yunanistan ile Bulgaristan arasındaki doğal gaz boru hattı bağlantısının birkaç ay içerisinde tamamlanacağı bilgisi paylaşıldı. Son aşamasına gelen bu projenin her iki taraf için de önemli olduğu ve bir an önce tamamlanması gerektiği vurgusu yapıldı.

Resim

Görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Mitsotakis, iki ülke arasında enerji sistemleri alanında işbirliğinin geliştirilmesi hususunda geniş olanaklar olduğunu belirtti.

Basın toplantısında Kiril Petkov: “Başbakan Mitsotakis ile önem arz eden bölgesel konularda görüşmelerde bulunmak bir zevkti. Dostane ilişkilerimizin daha da güçleneceğini gördüm. Birlikte özellikle Balkanlar’daki ortak altyapı, enerji ve bölgesel istikrar alanlarında işbirliğini artırabiliriz” ifadelerini kullandı.

Bölgede, istikrarın anahtarı olarak tanımlanan Bulgaristan ve Yunanistan arasındaki stratejik ortaklığın birçok önemli yönünün olduğu, bu doğrultuda öncelikli olarak AB ile NATO bünyesindeki işbirliğinin önemine vurgu yapıldı.

Bulgaristan Merkez Bankası verilerine göre, bu yıl 31 Aralık itibariyle Yunanistan'dan Bulgaristan'a yapılan doğrudan yabancı yatırım miktarının 2,57 milyar Euro olduğu da verilen bilgiler arasında yer aldı.

Bu ziyaret, Yunanistan Başbakanının Bulgaristan’a ilk ziyareti ve Bulgaristan Başbakanı’nın da göreve başlamasından bu yana hükümet düzeyindeki ilk resmi misafiri olma özelliğini taşıyor.

Bu içerik 20.12.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 113 kez okundu.