Başbakan Kiril Petkov, Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’nun yıllık toplantısına katılacak

Resim
Başbakan Kiril Petkov, 25 ve 26 Mayıs’ta Davos’ta düzenlenecek Dünya Ekonomik Forumu Yıllık Toplantısı’na katılmak üzere İsviçre’ye gidecek.

25 Mayıs’ta Başbakan Petkov, günümüzde dünyanın karşı karşıya olduğu zorluklara ve bunların üstesinden gelmenin çözümlerine ayrılmış “Kayıp On Yıl” konulu panele katılacak.

Akşam ilerleyen saatlerde Başbakan Petkov, Dünya Ekonomik Forumu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Borge Brende tarafından verilen akşam yemeğine konuk olacak.

22-26 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Dünya Ekonomik Forumu’nun yıllık toplantısı, “Dönüm Noktasındaki Tarih: Hükûmet Politikaları ve İş Dünyası Stratejileri” sloganı altında gerçekleştirilecek.

Forum, dünyanın dört bir yanından 2.000’den fazla ekonomik ve siyasi lideri, entelektüeli, gazeteciyi ve uzmanı bir araya getirecek ve küresel işbirliğinin yeniden kurulması, ekonomik dengenin yeniden sağlanması, iklim değişikliğiyle mücadele, endüstri dönüşümü, inovasyon, yönetim ve siber güvenlik gibi çok çeşitli güncel meselelerin tartışılmasına ev sahipliği yapacak.

Başbakan Petkov, Davos ziyareti sırasında liderlerle ikili görüşmeler de gerçekleştirecek.

Bu içerik 24.05.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 135 kez okundu.