Başbakan Denkov ve Milletvekili Stanishev demografik krize karşı alınacak önlemleri görüştü

Resim
Başbakan Nikolay Denkov ve Milletvekili Sergey Stanishev yaptıkları görüşmede demografik krize karşı alınacak tedbirleri ele aldılar. Stanishev, kendisi tarafından yaptırılan ve düşük doğum oranları, düşük ücret ve göçün Bulgaristan’daki demografik krizin üç ana nedeni olduğunu ortaya koyan bir araştırma hakkında Başbakan’a bilgi verdi.
Son iki düzenli hükümet, daha iyi çalışma koşulları ve Bulgarların üreme sağlığının iyileştirilmesine yönelik bir dizi uygulama başlatmıştı. Denkov, hükümeti tarafından alınan tedbirlere ilişkin spesifik veriler sunduğu konuşmasında, sistematik bir yaklaşım benimsenmesi gerektiğinin altını çizdi. “Demografik politika en önemli öncelikler arasında yer almalıdır. Bu, 2024’ten sonra bir yönetişim programının hazırlanması için de temel teşkil edebilir.” dedi.
Stanishev demografi konusunda siyasi bir uzlaşıya ihtiyaç olduğunu açıkladı. Başbakan önümüzdeki yılın başında tüm partilerin, sosyal kuruluşların ve milletvekillerinin katılımıyla demografik sorunlar ve bunların olası çözümleri üzerine ulusal bir konferans düzenlenmesini önerdi.
Başbakan ve Milletvekili Stanishev, demografinin ülkenin önündeki yeni ulusal hedef olacağı fikri etrafında birleşti. Stanishev’in önerileri arasında Ulusal Anne ve Çocuk Sağlığı Programının genişletilmesi, 18-40 yaş arası kadın ve erkekler için ulusal bir hastalık önleme programının başlatılması yer alıyordu. Demografik konular için kabinede bir koordinatör atanması fikri de gündeme geldi.

Bu içerik 31.10.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 29 kez okundu.