Başbakan Denkov: Asgari ücret 2024 yılından itibaren 153 leva artarak 933 levaya yükselecek

Resim

Başbakan Nikolay Denkov çarşamba günkü Bakanlar Kurulu toplantısının başlangıcında yaptığı açıklamada, aylık 780 leva olan asgari ücretin 2023 yılında 153 leva artırılarak 1 Ocak 2024 tarihinde 933 leva olması yönünde bir karar alacaklarını söyledi.
“Bu kararın sonucunda Bulgaristan’da Avrupa standartlarına göre oldukça yüksek olan gelir eşitsizliğini azaltmaya yönelik diğer tedbirlerle birlikte taahhütlerimizden birini daha yerine getirmiş olacağız. Bulgaristan Avrupa Birliği’nde en düşük asgari ücrete sahip ülke olmaya devam ediyor. Düşük ücretleriyle yatırımcı çeken bir ekonomi durumundan yavaş yavaş çıkmamız gerek” dedi.
Başbakan  “Yüksek kaliteli üretim, yüksek katma değer ve eğitimli işgücü sunarak yatırım çekmemiz gerekiyor. Bu zaman alacak, ancak bugünkü karar bu amaç yönünde atılmış bir adımdır.” diye de ekledi
Önerilen yeni asgari ücret konusu 5 Ekim’de yapılan Ulusal Üçlü İşbirliği Konseyi toplantısında ele alındı. İşçi sendikaları öneriyi desteklerken, işveren örgütleri buna karşı çıktı.
Bu içerik 11.10.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 48 kez okundu.