Başbakan, Yunanistan ve Türkiye'nin toprak anlaşmazlıkları konusunda anlaşabileceğini söyledi

Resim
Başbakan Kiriakos Miçotakis, BM Genel Kurulu için New York'ta bulunduğu sırada ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinden kısa bir süre önce çarşamba günü Amerikan CNN kanalına bir mülakat verdi.
Miçotakis, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinden önce yaptığı açıklamada, "Yunanistan ve Türkiye'nin sürekli zorlukları var ancak bu iki ülkenin diğer alanlarda işbirliği yapamayacağı anlamına gelmiyor" dedi.
Miçotakis "büyük farklılıklarımız var ama bunları uluslararası hukuk ve deniz hukuku yoluyla çözmeye çalışacağız" dedi. Sivil koruma ve iklim değişikliği gibi ortak zorluklardan bahsetti.
"Bölgesel konularda aynı fikirde olmadığımızı kabul edebiliriz. Diğer alanlarda işbirliği yapabiliriz, Erdoğan ile görüşmemde bunu başarmak istiyorum" diye ısrar etti.
Ekonomiye atıfta bulunarak, çok iyi gittiğini söyledi ve turizmdeki rekordan bahsederken "ayaklarımızın üzerinde durmayı başardık" dedi. Ancak, kendisinin de eklediği gibi, ülke sel ve yangınlardan etkilendi.
"İklim değişikliğiyle başa çıkmak için AB olarak daha fazla para harcamamız gerektiğini herkesten daha yüksek sesle haykıracağımdan emin olabilirsiniz" diye vurguladı. Küresel bir ittifaktan ve iklim değişikliğiyle mücadele için ihtiyaç duyulacak trilyonlarca avrodan bahsetti.
Aşırı hava olaylarının turizmi etkileyip etkilemeyeceği sorusuna ise "Yunanistan'ın yaz aylarında Akdeniz güneşinin tadını çıkarmak isteyen insanlar her zaman olacaktır" diyerek turizm sezonunun şimdiden açılmaya başladığına dikkat çekti.
Mitsotakis'in çarşamba günü saat 18:00'de New York'taki BM toplantısı çerçevesinde Erdoğan ile bir araya gelmesi planlanıyor.
Bu içerik 20.09.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 26 kez okundu.