Başbakan: Yunanistan kesinlikle güvende

Resim
Salı günü devlet televizyonu ERT’ye verdiği mülakatta, Yunanistan ile Türkiye arasındaki gerilimin sorumlusu olarak Ankara’yı işaret eden Başbakan Kyriakos Mitsotakis, komşu ülke Türkiye’nin, yerleşim birimlerinin bulunduğu Yunan adaları üzerinde uçuşlar yaptığını iddia etti.
Ankara’da söylemlere  mantık hâkim olmazsa ve tansiyon yükselirse Yunanistan’ın ne yapacağı sorulduğunda Miçotakis, “Gerekeni yapacağız” dedi.

“Yunan vatandaşları kendilerini kesinlikle güvende hissetmeliler çünkü çok güçlü bir caydırıcı güce ve çok sıkı müttefiklere sahibiz” dedi.

Miçotakis, Washington ziyaretinde ve ABD kongresinde yaptığı konuşmaların Erdoğan’ı kızdırdığını ifade etti. Öte yandan, Türk lider, Miçotakis’in üçüncü tarafları ikili meselelere dahil etmemek konusunda yaptıkları anlaşmaya uymadığını söyleyerek, onunla işinin bittiğini ve bir daha asla görüşmeyeceğini söyledi.

Ancak Türk liderin iki yıl önce, Evros’taki krizden sonra da aynı şeyi söylediğini hatırlatan Miçotakis, yaptığı açıklamada, Erdoğan ile tekrar görüşmeye istekli olduğunu ifade etti.

Bu içerik 15.06.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 69 kez okundu.