Banjaluka Belediye Başkanı Draško Stanivuković, Banjaluka ve Bijeljina’daki protestolar için bu bir ayaklanmadır, mesajını verdi

Resim

2 Ekim Cumartesi günü Bosna-Hersek’in Sırp Cumhuriyeti tarafındaki muhalefet partileri Banjaluka’da bir protesto gösterisi düzenlerken, Bijeljina’da da SNSD (Bağımsız Sosyal Demokratlar Partisi) tarafından bir başka protesto mitingi düzenlendi.
 
Banjaluka’da düzenlenen protestonun organizatörleri SDS (Sırp Demokratik Partisi), PDP (Demokratik İlerleme Partisi), DNS (Demokratik Halk İttifakı), SPS (Sosyalist Sırp Partisi) ve Nebojša Vukanović’in “Hak ve Düzen için” partileri oldu. Ayrıca bunun tek bir protestodan ibaret olmayacağını belirterek vatandaşları mümkün olduğu kadar çok sayıda protesto yapmaya davet ettiler ve “medyayı susturma girişimlerinden ve hükümetin vatandaşların yararına olmayan eylemlerinden” memnuniyetsizliklerini dile getirdiler.

Hükümeten üç talepte bulundular: BN Televizyonu’nun (Bijeljina Televizyonu) faaliyetini sürdürmesini, “Kiseonik” ile diğer skandalların faillerinin yargılanmasını ve Sağlık Bakanı Alen Šeranić’in, Banjaluka UKC müdürü Vlado Đajić’in ve tüm sağlık kurumlarının müdürlerinin istifa etmesini talep ettiler.

Banjaluka Belediye Başkanı Draško Stanivuković bu protestoyu Türklere karşı yapılan ayaklanmaya benzeterek, “Bunlar protesto değil, bir ayaklanmadır. Onlar “Bize kimse bir şey yapamaz” şarkısını söyledi ve işte burada olabilecekleri görüyorsunuz.” dedi.

N1 Sarajevo muhabirinin bildirdiği üzere protestolar sakin bir şekilde geçti. Sırp Entitesi’nin İçişleri Bakanlığı (MUP) mitingde kaç polis memurunun görev aldığını söylemek istemedi.
Aynı zamanda SNSD Bijeljina’da bir kaç yüz kişinin yer aldığı “Bijeljina daha iyisini yapmalı” adlı bir miting düzenledi.

Bu içerik 02.10.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 248 kez okundu.