Banja Luka'da miting düzenlendi

Resim
18 Nisan tarihinde Banja Luka'daki Krajina Meydanı’nda "Srpska seni çağırıyor" başlıklı bir miting yapılarak Srebrenica soykırımı ve Boşnaklara yönelik suçlar inkâr edildi. Mitinge yaklaşık 50 bin kişinin katıldığını Bosna Hersek’in RS Entitesi İçişleri Bakanlığından duyurdular. Bakanlıktan "Srebrenica'da Yakalanan, Öldürülen Askerlerin ve Kayıp Sivillerin Aileleri (Sırp) Derneği’nin Banja Luka'da düzenlediği, yaklaşık 50 bin vatandaşın katıldığı "Srpska seni çağırıyor" mitinginin sorunsuz geçtiği belirtildi.

Mitinge Bosna Hersek'in RS entitesi siyasileri ve Belgrad siyasi liderleri de katıldı. Katılanlar arasında Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı üyesi Zeljka Cvijanovic, Sırbistan Meclisi Başkanı Ana Brnabic gibi çok sayıda siyasetçi vardı.

RS Entitesi İçişleri Bakanlığı, Dodik'in mitingine 50 bin kişinin katıldığını iddia ediyor. Belgrad merkezli Halk Toplantıları Arşivi Teşkilatı birkaç gün sonra RS Entitesi İçişleri Bakanlığı'nın mitinge yaklaşık 50.000 vatandaşın katıldığını neye dayanarak açıkladığının belirsiz olduğunu, toplanan kişi sayısının yaklaşık 9.000'e yuvarlanabileceğini belirtti.

Kaynak: https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna-i-hercegovina/skup-u-banjoj-luci-mup-rs-tvrdi-da-je-na-dodikovom-mitingu-bilo-50000-ljudi/542120 (Erişim tarihi, 18.04.2024)

Bu içerik 18.04.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 17 kez okundu.