“Balkanlar’da Yapılan Türk-Müslüman Soykırımı” kitabı yayınlandı

ResimKuzey Makedonya ve Balkanlar’ın önemli yayınevlerinden Logos-A Yayınevi, Balkanlar’da yapılan Türk-Müslüman soykırımını anlatan bir eseri yayın hayatına kazandırdı.

“Balkanlar’da Yapılan Türk-Müslüman Soykırımı” başlığıyla yayınlanan eser, Prof. Dr. Yusuf Hamzaoğlu ve Prof. Dr. Adnan İsmaili tarafından kaleme alındı. Eser iki ciltten oluşmaktadır.
Prof. Dr. Yusuf Hamzaoğlu’nun imzasını taşıyan eserin birinci cildinde M.Ö. 1184-1912/13 yılları ele alındı. 1912/13 – 1999 yıllarını ele alan ikinci cilt ise Prof. Dr. Yusuf Hamzaoğlu ve Prof. Dr. Adnan İsmaili işbirliğinde hazırlandı. Kitabın editörlüğünü ise Prof. Dr. Süleyman Baki yaptı. Eser, Osmanlı öncesi, Osmanlı dönemi ve Osmanlı sonrası olmak üzere 3 ana bölümden oluşuyor.

Çalışma yıllarca Balkan ve Avrupa ülkelerinin değişik arşivleri, enstitüleri, bilim ve sanat akademileri, kütüphaneleri ve diğer kurumlarında yapılan araştırmaların ve incelemelerin bir ürünü olarak ortaya çıktı.

Tarih boyunca Balkanlar’da başta Türkler olmak üzere Boşnak ve Arnavutlara yapılan sistematik soykırım, katliam ve işkencelerin, tarihi bilgi ve belgeler ışığında ele alındığı eserde, Türk-Müslüman soykırımı ile ilgili Osmanlı, Sırp, Hırvat, Bulgar, Yunan, Karadağ, Romen, Makedon, Alman, Fransız, İngiliz, İsveç, Norveç, İsviçre, Danimarka, Rus belgeleri ve diğer belgeler arkeolojik sonuçların incelenmesinden sonra çağdaş araştırma tekniği ve bilim metodolojisi yoluyla yorumlanmış, görüşler ve tezler öne sürülmüştür.

Balkan ve Avrupa tarihinde ilk kez yeni bir bilim metodolojisi, araştırma tekniği ve nomenklatürüyle hazırlanan bu eser, yapılacak yeni araştırmalar, incelemeler ve çalışmalara ışık tutacaktır.

Bu içerik 28.01.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 184 kez okundu.