Balkan şehirleri ağı kuruldu

Resim

İstanbul’da 29-30 Kasım 2021 tarihleri gerçekleşen Balkan Belediye Başkanları Zirvesi’nde Balkan Şehirleri Ağı kurulması kararlaştırıldı. Söz konusu ağın amacı üyeleri arasında kültürel, sürdürülebilir kalkınma, ekonomi ve inovasyon ve hatta Balkanlar’da barış ve demokrasinin güçlendirilmesi gibi konularda işbirliğinin geliştirilmesi.

İstanbul’da gerçekleşen Kurucu Zirve’de aynı zamanda 2022 yılındaki Zirve’nin Atina’da gerçekleştirilmesi kararı da alındı. Zirve’ye Yunanistan’dan Atina Belediye Başkanı Kostas Bakogiannis dışında, Selanik Belediye Başkanı Konstantinos Zervas, Patra Belediye Başkanı Konstantinos Peletidis ve Midilli Belediye Başkanı Stratis Kitelis katıldı.

Selamlama konuşmaları sırasında söz alan Atina Belediye Başkanı Bakogiannis anılan Zirve’de bu kadar çok Yunan şehrinin temsil edilmesinin bir sonraki yıl Atina’da gerçekleşecek olan Zirve’ye atfettikleri önemi gösterdiğini ifade etti. Konuşmasının devamında Avrupalı ortaklarına genellikle Avrupa’da refahın olması için Avrupa bütünleşmesinin bölük pörçük olamayacağını ve doğmakta olan yeni Avrupa’nın Balkan coğrafyasını içerisine aldığı takdirde daha dayanıklı, daha güçlü ve daha zengin olacağını söylediğini ifade etti. Ayrıca bölgenin Avrupa’nın arka bahçesi statüsünden, Avrupa’nın ön bahçesi statüsüne dönüşmesi gerektiğini de belirtti. Bu bağlamda Bakogiannis Balkan şehirlerinin Balkan ülkelerinin Avrupa vizyonu açısından itici güç olabileceklerini ve kilit rolün Avrupa’da olduğunu da ekledi. Son olarak, Yunanistan’ın tüm bölgenin Avrupa Birliği’ne üye olmasını samimi bir şekilde desteklediğini söyledi.

Bu içerik 29.11.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 96 kez okundu.