Bakir İzetbegoviç artık resmî olarak Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi için Demokratik Eylem Partisi’nin (SDA) adayı oldu

ResimBosna-Hersek Parlamentosu Halklar Meclisi Başkan Yardımcısı Bakir İzetbegoviç, Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı için Boşnak milleti kontenjanından Demokratik Eylem Partisi’nin resmî olarak adayı olacak.

Bugün, SDA merkez idaresi yaklaşan seçimlerde hükümetin her kademesi için nihai aday listelerini belirledi.

İzetbegoviç’in belediye ve kanton idareleri olmak üzere Bosna-Hersek’in her bir bölgesinden ülkenin Cumhurbaşkanlığı adayı olarak önerilen tek isim olduğu düşünülürse karar çok basit bir şekilde alındı.

İzetbegoviç’in rakipleri, Bosna-Hersek Federasyonu’ndaki en az on parti tarafından desteklenen SDP’nin adayı Denis Beçiroviç ve Mirsad Hacıkadiç olacak.

Bosna-Hersek Parlamentosu Temsilciler Meclisi için SDA’nın listesinde beş seçim bölgesi için şu isimler yer alıyor: Šemsudin Dedić (Seçim bölgesi 1), Šerif Špago (2), Alma Čolo (3), Nermin Mandra (4) i Denijal Tulumović (5).

Bosna-Hersek Federasyon Parlamentosu Temsilciler Meclisi için SDA’nın listesinde bulunanlar: Nijaz Hušić (Seçim bölgesi 1), Fadil Novalić (2), Azmir Husić (3), Begajeta Čaušević (4), Miralem Galijašević (5), Mirsad Zaimović (6), Eldar Čomor (7), Melika Mahmutbegović (8), Edin Mušić (9), Edin Smajić (11) i Nermina Zahirović (12).

Bosna-Hersek Federasyonu Kanton Meclisleri için SDA listesinde yer alanlar: Jasmin Musić (Una-Sana Kantonu), Anes Osmanović (Posava Kantonu), Irfan Halilagić (Tuzla Kantonu), Alija Ogrić (Zenica-Doboj Kantonu), Aida Obuća (Bosna-Podrinje Kantonu), Tahir Lendo (Orta Bosna Kantonu), Irma Memidžan (Hersek-Neretva Kantonu), Mahir Dević (Saraybosna Kantonu) ve Hikmet Hodžić (10. Kanton).

SDA Parti Başkanlığı, Sırp Cumhuriyeti Entitesi için tüm hükümet seviyelerinde SDA adaylarının koalisyon listelerinde yer almaları önerisinde bulundu.

Bu içerik 30.06.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 57 kez okundu.