Bakanlar Kurulu 70 Afgan vatandaşına sığınma hakkı vermeyi kararlaştırdı

Resim
Bulgaristan’da Bakanlar Kurulu, Kabil’deki Bulgaristan Büyükelçiliği’nde çalışan70 Afgan vatandaşını destekleme ve sığınma hakkı verme kararı aldı. Bu vatandaşlar aileleriyle birlikte kabul edilecekler.
Bulgaristan’ın Geçici Başbakanı Stefan Yanev Bakanlar Kurulu’ndaki brifingde açıklamalarda bulundu. Onunla birlikte Eğitim Bakanı Nikolay Denkov ve Sağlık Bakanı Stoyço Katsarov da açıklamalarda bulundu.
Başbakan Yanev “Bu insanların Bulgaristan için çalışmış olması ve içinde bulunduğumuz şartlarda Bulgaristan’ın da onlara yardım eli uzatması gerçeğinin yanı sıra empati ve dayanışma açısından da bunun önemli olduğunu düşünüyorum” ifadelerini sözlerine ekledi.
Yanev açıklamalarında, bu insanların Afganistan’dan çekilmesinin oldukça zor bir mesele olduğunu, lakin oluşturulan bir organizasyonla başarılı olunacağını ve Bulgaristan’ın kendisi için çalışan insanlara sığınma hakkı vermeye hazır olduğunu gösterebileceğini umduğunu belirtti.
Bu açıklamaların akabinde, Sağlık Bakanı Katsarov da olağanüstü salgın durumunun 3 ay süre ile uzatıldığını açıkladı.
Eğitim Bakanı Denkov da kısa süre içinde salgın koşullarında okul ve okul öncesi ağda eylem yönergelerinin sisteme yükleneceği bilgisini verdi.

Kaynak: https://bntnews.bg/news/ms-reshi-da-dade-ubezhishte-na-do-70-afganistanci-1166767news.html (Erişim tarihi, 25.08.2021)

Bu içerik 25.08.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 197 kez okundu.