Bakan Hajdari: Sırbistan’ın engellerine karşı tedbirler alınacaktır

Kosova Ticaret ve Sanayi Bakanı Rozeta Hajdari, Kosova'nın Sırbistan tarafından uygulanan değişik engellerle karşı karşıya kaldığını, dolayısıyla Kosova Hükümeti'nin de aynı şekilde karşılık vererek tedbir alacağını açıkladı.

Hajdari, Avrupa'dan Kosova'ya gelen ve Sırbistan üzerinden geçmek durumunda kalan mal nakliyecilerinin Kosova’ya gitme belgelerine sahip olmalarına rağmen ürünlerini Sırbistan'da bırakmaya mecbur edildiklerini söyledi.

Resim

CEFTA’ya yapılan talebe de değinen Bakan Hajdari, UNMIK olarak değil de devlet olarak temsil edilmeleri talebinde bulunduklarını ancak böyle bir talebin oybirliği ile kabul görmediğini bildirdi.
“İki gün önce CEFTA Yürütme Kurulu toplantısında, Sırbistan’ın talebimizin dikkate alınmaması konusunda ısrar etmesi bizi zor durumda bıraktı. Sırbistan'ın CEFTA'da çok büyük etkisi olduğu için talebimiz de haliyle destek bulmadı.” şeklinde açıklamalarda bulundu Bakan Hajdari.

Hajdari konuşmasının devamında, yabancı yatırımcıların karşılaştıkları engellerin azaltılması veya tamamen kaldırılması gereğini vurguladı.

Bu içerik 17.12.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 138 kez okundu.