Bakan Denkov: Eğitim sistemimiz 63.000 Ukraynalı öğrenciyi kabul etmeye hazır

Resim

Bulgaristan Millî Eğitim Bakanı Nikolay Denkov, Sağlık Bakanlığı’nın yeni düzenlemesiyle okullardaki tüm önlemlerin kalktığını, yani bireysel eğitim için başvuranlar dışında tüm öğrencilerin sınıflarında normal eğitim sürecine dönmeleri gerektiğini belirtti.

Bakan Denkov verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı:

“Gelecek yıl eğitim-öğretim sürecine pandemi olmadan başlamayı umuyoruz. Ek tedbirler devreye girerse bunlara uyum sağlamak için tatil esnasında zamanımız olacak. Son dalgayı olabildiğince sorunsuz atlatmak bizim için önem taşıyordu. Sadece iki dönem arasında öğretmen ve öğrenciler için ara verdik. Durum bundan daha iyi bir şekilde atlatılamazdı.”

Bakan Denkov, Millî Eğitim Bakanlığı’nın eğitim-öğretim yılının başlama tarihini 7 Eylül olarak önereceğini, lakin bundan önce öğretmenler için uygun programın yapılması gerektiğini vurguladı.

Bakan Denkov ayrıca, geçen cuma günü itibarıyla yaklaşık 100’ü Bulgar okullarına kayıtlı olan Ukraynalı öğrenciler tarafından 365 başvuru yapıldığını ve Bulgaristan eğitim sisteminin 63.000 Ukraynalı öğrenciyi kabul etmeye hazır olduğunu, lakin Ukraynalı öğrenciler için en büyük engelin Bulgar takviminden farklı olan aşı takvimi olduğunu belirtti.

Millî Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı çocukların gerekli aşıları yaptırdıktan sonra okula başlamaları konusunda mutabık kaldı.

Bu içerik 27.03.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 64 kez okundu.