Bakan Çavuşoğlu: Kuzey Makedonya acımıza ortak oldu, teşekkür ediyorum

ResimAGİT dönem başkanı olarak Türkiye’ye taziye ziyaretinde bulunan Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Buyar Osmani, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Mevlüt Çavuşoğlu, “Depremden sonraki ilk günlerden itibaren ülkemizin yanında olan Kuzey Makedonya hükümetine ve halkına teşekkür etmek istiyorum. Kuzey Makedonya 13 Şubat’ta yas günü ilan etti. Acımıza ortak oldular. 190 kişilik arama kurtarma ekipleri Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta ekiplerimizle birlikte canla başla çalıştılar. İki vatandaşımızı sağ olarak enkazın altından kurtardılar.” diye konuştu.

Kuzey Makedonya’nın AGİT dönem başkanlığı için belirlediği ‘Her şey insanlar için’ teması hakkında da konuşan Çavuşoğlu, “Bu aslında ülkemizin girişimci ve insani dış politikasıyla da örtüşüyor. Kuzey Makedonya ile dönem başkanlığı süresince yakın çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Kuzey Makedonya Dışişleri bakanı Buyar Osmani de yaptığı açıklamada “Büyük Türkiye’ye ziyaretim aslında çok acı bir döneme denk geliyor. Bu felaket hiçbir şekilde ifade edemeyeceğimiz bir acı yarattı. AGİT adına başsağlığı dileklerimi size iletmek istiyorum. Yaralılara da acil şifalar diliyorum. Bu trajedi bize birlikteliğin ve dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Bu vesileyle bütün AGİT üye devletlerine göstermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ederek sözlerime devam etmek istiyorum.” dedi.

İki ülke arasındaki ilişkilerden de söz eden Osmani “Kuzey Makedonya ve Türkiye arasındaki ilişkiler gerçekten çok güçlü bir temel, güven ve karşılıklı saygı üzerine kuruludur. Bu desteğin önümüzdeki günlerde de devam edeceğini ifade etmek için buradayım. Türk halkı, bu trajedinin izlerini silene kadar bu destek devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Bu içerik 21.02.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 65 kez okundu.