Bajram Begaj: Bölgede iki devlete sahip olmak gibi bir şansımız var

Resim
Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bayram Begaj, Bağımsızlık ilanının 111. yıl dönümü dolayısıyla Tugaylar Sarayı'nda devletin en üst düzey yetkililerinin katıldığı bir resepsiyon düzenledi.
Bu münasebetle bir konuşma yapan Begaj, konuşmasında siyasete de bir mesaj vererek vatandaşların yararına olacak bir uzlaşma zemini bulmalarını istedi.
Begaj, “Arnavutların Meclis'teki temsilcilerini, hukukla yönetilen, herkesin iyiliğini ön planda tutan bir Arnavutluk için çalışmaya çağırıyorum. Parlamento yaşamınızda ulusal çıkarları ön plana alacak şekilde, çatışmacı değil uzlaşmacı bir üslup ile ideolojik farklılıkların geleceğe yönelik sorumluluk ve Anavatan sevgisi ile beslenmelidir " dedi.
Cumhurbaşkanı Begaj için 28 Kasım, Arnavutluk'un ülke içinde ve dışında stratejik politikalar oluşturmanın zorluklarıyla karşı karşıya kaldığı bu dönemde önemli bir geçmişi anma ve geleceğe ilham verme günüdür.
Kosova ile daha yakın işbirliği çağrısında bulunan Cumhurbaşkanı, "Bölgede iki Arnavut devletine sahip olduğumuz için şanslıyız.” diyerek, Kosova ile işbirliğin, tek ulusun iki devleti olarak eşit konumlarda mümkün olduğunca yakın, simetrik ve tamamlayıcı olması gerektiğini ifade etti.

 

Bu içerik 28.11.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 19 kez okundu.