Avrupa Parlamentosu milletvekilleri: Avrupa Konseyi, Kosova için vizelerin kaldırılmasını gecikmeden onaylasın

Resim

Batı Balkanlar'da organize suçla mücadelede işbirliği konulu bir raporda milletvekilleri, organize suçla mücadelenin ve AB yolunda ilerlemenin karşılıklı koşullu süreçler olduğunu vurgulayarak entegrasyon sürecinin hızlandırılması çağrısında bulundular.

Avrupa Parlamentosu, bölgedeki hükümetlere reform çalışmalarını önemli ölçüde arttırmaları konusunda, hukukun üstünlüğü, yolsuzluk ve organize suçla mücadele alanlarında da çalışma yapmaları hususunda çağrıda bulundular.

Milletvekillerine göre AB’nin mali yardım ve pratik işbirliği yoluyla bu çabaları desteklemesi gerekmektedir.

Avrupa Parlamentosu, Dış İlişkiler Komitesi tarafından 60 lehte, dört aleyhte ve altı çekimser oyla onaylanan raporda, Batı Balkan ülkelerinin insan ticaretinin çıkış ve geçiş bölgeleri olduğu ve göçmenler için bir geçiş koridoru oluşturduğu belirtildi.  Ayrıca mültecilerin yanı sıra kara para aklama ve silah kaçakçılığı için de kullanılan yerler olduğunu vurguladı.

Milletvekilleri, organize suçla mücadelenin ve Avrupa entegrasyonunun karşılıklı olarak koşullandırılmış iki süreç olduğunu söyledi. Ayrıca entegrasyon sürecinin de hızlanması gerektiğini belirtti. Bu bağlamda, tecridin suç faaliyetlerini teşvik ettiğini söylediler ve Avrupa Konseyi'ni Kosova'ya yönelik vize serbestleştirmesini daha fazla gecikmeden onaylamaya çağırdılar.

Bu içerik 27.10.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 93 kez okundu.