Avrupa Parlamentosu Arnavutluk hakkındaki raporu onayladı

Resim
Avrupa Parlamentosu bu Çarşamba (12 Temmuz) günkü toplantısında, 536 lehte, 54 aleyhte ve 32 çekimser oyla kabul edilen Arnavutluk raporunu onayladı.
Avrupa Parlamentosu Arnavutluk raportörü Isabel Santos, Arnavutluk'un tarama sürecini rekor sürede tamamladığını belirtti.
Santos, “Avrupa Birliği üyelik sürecinin 2030 yılına kadar tamamlanması için şartların oluşturulacağına inanıyoruz. Arnavutluk'un geleceği AB'dedir.” şeklinde açıklamada bulundu.
Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden sorumlu Avrupa Komisyonu üyesi Oliver Varheyli ise, tarama sürecinin bu yılın Kasım ayında sona ermesinin beklendiğini söyledi.
Varheyli, “Bu komisyonun ilk gününden itibaren önceliği Batı Balkanlar olmuştur. İşbirliği gerekli ilerlemeyi sağladı. Geçen yılki görüşmelerden bu yana önemli gelişmeler oldu. Neredeyse bir yıl önce Arnavutluk ile üyelik müzakerelerini başlattık. Bu, ülke için büyük bir adımdı ve Arnavutluk'un AB reform gündemini ilerletmede kaydettiği ilerlemenin açık bir şekilde tanınmasıydı.” şeklinde konuştu.
“Avrupa Parlamentosu'nun Arnavutluk'un AB'ye entegrasyonu ve devam eden üyelik müzakereleri için verdiği olağanüstü desteği memnuniyetle karşılıyoruz. Tarama sürecini Kasım ayına kadar tamamlamayı planlıyoruz. Bu ülkenin geleceği kesinlikle Avrupa Birliği'ne aittir. Bence Arnavutluk, bu görevde sadece bir sonraki adımı atmak için değil, aynı zamanda sahada gerçek ilerleme sağlamak ve gerçeği değiştirmek için en çok şey yapan ülkedir.” şeklinde açıklamalarına devam etti.

 

Bu içerik 12.07.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 39 kez okundu.